Avaluació

L'avaluació de l'assignatura s'efectuarà conjuntament per mitjà d'un examen que comprendrà els 10 temes del temari, així com per les activitats pràctiques realitzades al llarg del curs. Com a orientació per a l'avaluació, es poden assenyalar els següents objectius principals, que serviran de base per als criteris d'avaluació:

•    Conéixer i  emprar apropiadament els conceptes i terminologia bàsica de la matèria.
•    Conéixer els marcs teòrics d'explicació de fenòmens i problemes socials sobre fenòmens i temes tractats en els temes.
•    Reflexionar i identificar factors i condicionants socials que pogueren explicar les conductes dels subjectes, així com alguns problemes socials.
•    Ser capaç d'analitzar alguns problemes socials des d'una perspectiva sociológica.
•    Ser capaç d'explicitar les variables històriques, socials, econòmiques, ideològiques, que condicionen el context en què treballarà professionalment.

En suma, podem sintetitzar estos objectius en el següent: ser capaç de fer ús de la imaginació sociològica com a hàbit d'anàlisi crítica de la realitat social en què vivim i treballem. En tot cas s'explicitaran sempre els objectius, criteris i processos propis de cada instrument d'avaluació, així com els resultats dels mateixos i la seua relació amb la qualificació final. El sistema de qualificacions s'ajustarà a la legislació vigent.

QUALIFICACIONS
La nota de l'assignatura serà la suma de la nota de l'examen i la nota de les activitats pràctiques. Cada part tindrà un pes del 50% en la nota de la matèria. L'examen consistirà en diverses preguntes (de 4 a 8 aprox.) a fi de valorar el coneixement i les destreses adquirides per part de l'alumnat. Consistirà en diverses preguntes (definir conceptes, exposar o desenvolupar un tema, aplicar els continguts sociològics a la anàlisi d'alguna qüestió, comentari breu d'un fragment de text, relació de temes i qüestions diferents, quedant oberta la possibilitat que una part de l'examen consistisca en preguntes tipus test o de resposta tancada. Les qüestions d'examen no necessàriament concerniran a un únic tema, sinó que l'alumne/a podrà establir relacions entre els diferents temes, o inclús la mateixa pregunta comprendrà diversos temes (i.e. gènere i treball; gènere i família; ètnia i salut; edat, classe, escola i delinqüència).

A l’AV l’alumnat hi podrá trobar tant un model d’examen com una serie d’indicacions orientatives sobre l’examen. La nota de l'examen farà mitjana amb la de les activitats pràctiques a partir de 4,5 (en una qualificació sobre 10). Al seu torn, la nota de les pràctiques farà mitjana amb la de l'examen, a partir de 4,5 (qualificant sobre 10). Per a aprovar l'assignatura la nota final haurà de ser del menys un 5 (amb les ponderacions abans assenyalades 50%-50%). No obstant això, si alguna de les dos notes és menor de 4,5 no es farà la mitjana i l'assignatura estarà suspesa. Si l'alumne o alumna ha aprovat una de les dos parts en la convocatòria de febrer (1ª convocatòria), la tindrà aprovada en la 2ª convocatòria (que, per a les assignatures del primer quadrimestre, és al juny). En cas de no aprovar al juny, s'haurà suspés l'assignatura, no guardant-se cap nota per al curs següent.

En la segona mitat de novembre es farà una prova de la matèria teórica donada fins eixe moment. Aquesta prova es voluntaria, i eliminatoria, si s’aprova amb un 5. En eixe cas, a febrer o juny (perquè s’haja suspés o no s’haja presentat) es farà sols la part pendent.

RESUM DE LA PROPORCIÓ DE CADA PART EN LA QUALIFICACIÓ DE LA MATÈRIA:

  PERCENTATGE SOBRE 10 TOTAL
EXAMEN 50% fins a 5 punts 5
ACTIVITATS 50% cadascuna entre 0'4 i 0'6 5
PUJADA DE NOTA +8% fins a 0'8 punts 0'8


PUJAR NOTA

Es contempla la possibilitat d'apujar la nota de l'assignatura fins a 0,8 punts per mitjà d'exposicions orals en classe d’un dels llibres del llistat que es trobrà a l’AV. Els llibres són treballs de camp etnogràfics sobre temàtiques del Treball Social. Les exposicions serán individuals, i sols pujarà nota si es té aprovada l’assignatura. La exposició del llibre consistirà en la exposició detallada del seu contingut, seguit d’un anàlisi i contextualització de la problemàtica plantejada, incidint, per una banda, en les qüestions sociològiques, i, per l’altra en les relatives a l’intervenció social. En les exposicions, el relator hi podrà plantejar, bé al principi, bé al final, alguna qüestió a la resta de companys i companyes de classe a fi d'incitar la participació i el debat de tots. No s'acceptarà l'exposició de llibres que no haguen sigut acordats prèviament amb el profesor i s’haja fet una petita entrevista previa a la exposició. Les exposicions es faran totes al final del quadrimestre, a la mateixa classe, aproximadament al 16 de dessembre.
La nota dependrà de la qualitat de la exposició (0,3), amb relació a la dificultat del llibre (0,3), i de l’interés provocat en els companys i companyes (0,2) en les preguntes i debat.

RECUPERACIÓ DE LA PART PRÀCTICA

Aquells alumnes que suspenguen la part pràctica, la recuperaran entregant pràctiques que no s’haguen fet i que puga fer l’alumne pel seu compte o refent aquelles que estiguen malament.

Citation: (course_default). (2010, October 28). Avaluació. Retrieved July 23, 2024, from OCW de la Universitat de Valencia Web site: http://ocw.uv.es/ciencies-socials-i-juridiques/sociologia-general/avaluacio.
Copyright 2009, by the Contributing Authors. Esta obra se publica bajo una licencia Reconocimiento -No Comercial-Compartir Igual. Reconocimiento -No Comercial-Compartir Igual